Što je dizalica topline?

Sadržaj

Kako funkcionira dizalica topline?

Dizalica topline dio je inovativnog sustava grijanja i hlađenja koji postaje sve popularniji zbog ekološki prihvatljive proizvodnje topline i uštede na troškovima grijanja.

Uređaj se postavlja izvan vašeg doma, a grijač dizalice topline radi kroz neograničen i besplatan izvor energiju iz okoliša.

U toplim mjesecima dizalica izvlači toplinu iz zraka zatvorenog prostora kako bi rashladila vaš dom, a u hladnim mjesecima iz vanjskog hladnog zraka izvlači toplinu kako bi zagrijala vaš dom. Dizalice topline tako vas griju ili hlade i istovremeno vam osiguravaju potrošnu toplu vodu. Razvijen sustav grijanja treba malu količinu električne energije za pogon i pumpu da bi se ta energija iskoristila. Dizalica aktivno doprinosi zaštiti klime i smanjenju emisije CO2 jer radi neovisno o fosilnim gorivima.

Vrste dizalice topline razlikuju se na temelju izvora energije. S obzirom na to da upotrebljavaju toplinu okoline za grijanje prostorija i vode, dizalice koriste različite izvore. Ako se pitate što je najbolji izvor topline za dizalicu, to ovisi o pojedinačnom slučaju, zahtjevima za toplinom i lokalnim uvjetima gdje se postavlja. Tu dolaze u obzir različiti izvori energije, a to su zrak, tlo, voda, otpadna toplina i ledeni spremnik.

Koju dizalicu topline odabrati?

Viessmann dizalice topline u ovom slučaju nude pretek prednosti s novim vanjskim jedinicama čija posebna karakteristika je atraktivan dizajn i ono najbitnije, tihi rad. Uz zagarantiranu udobnost i toplinu zimi, u ljeti osiguravaju unutarnju klimu i osvježavajuću hladnoću u vašem domu.

U našoj ponudi možete pronaći dizalice na zrak/vodu i dizalice za PTV (pripremu tople vode). Dizalica topline na zrak i vodu Vitocal 150-A koriste zrak i vodu kao izvor energije. Zrak je jedan od najboljih izvora jer je besplatan i posvuda je, a osim toga okolni zrak uvijek sadržava toplinu, čak i po hladnoći. Donja granica temperature fizikalno iznosi -273,15°C. To znači da svaka temperatura veća od ove i dalje sadržava toplinsku energiju koja se može iskoristiti. Dizalica topline može se postaviti unutar i izvan zgrade.

Dizalica topline za PTV Vitocal 060-A koristi se samo za pripremu tople vode. Ova dizalica za izvor topline može koristiti otpadni i cirkulirajući zrak. Neophodan je aktivan dovod zraka kako ne bi došlo do podtlaka. Odlično je ako dizalica koristi cirkulirajući zrak kao izvor topline jer tada također odvlažuje prostoriju i štiti je od stvaranja plijesni, a ako je povezana s postojećim sustavom za distribuciju zraka onda čak može i kontrolirano ventilirati i odzračivati prostorije. Viessmannove dizalice topline za PTV dizajnirane su također za rad ispušnog zraka ili recirkulaciju.

Zašto kupiti dizalicu topline?

Dizalica topline omogućuje Vam ekonomičan, ekološki i učinkovit sustav grijanja, hlađenja i grijanja potrošne vode. Također se može koristiti za filtriranje i odvlaživanje zraka, što je u velikim gradovima gdje je zagađen i vlažan zrak jako bitno za zdravlje ljudi, pogotovo kod starijih ljudi i male djece.

S dizalicom topline ne trebate brinuti da imate dimnjak ni opskrbu i spremište goriva jer sve što dizalici treba za proizvodnju energije pronalazi iz neograničenih prirodnih izvora energije.

Najveća prednost je cijena zato što daje do četiri puta više topline za isti novac u usporedbi s drugim načinima grijanja.

Osim što u našem web shopu možete pronaći najkvalitetnije proizvode, također nudimo i usluge montaže kupljenih uređaja.

× Imate pitanje?